Trufelki z herbatników.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • herbatniki

    200 gr
  • margaryna

    1/2 kostki
  • żółtko jajek

    1 szt
  • cukier

    1/2 szkl
  • kakao

    3 łyżki
  • rum

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Herbatniki drobniutko rozkruszyć wkładając do torebki i wałkując wałkiem do ciasta lub po prostu połamane wrzucić do rozdrabniacza i zmiksować.Do pokruszonych herbatników dodać resztę składników i zagnieść ciasto.
Z ciasta formować kuleczki trochę mniejsze od orzecha włoskiego.Można obtoczyć w kokosie lub zmielonych orzechach.
Schłodzić w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grazyna0211 31.01.2017 15:40
smaczne trufelki
anulka69 27.12.2016 17:51
smaczniusie
Marta Ryżek-Kalkowska 04.08.2016 16:08
Apetycznie wyglądają :)
Malgorzata549 14.07.2016 11:25
pyszności :)))
MAR3STA 30.03.2016 17:13
Uwielbiam takie kuleczki
bryndzia93 03.03.2016 11:52
Pyszne słodkie kuleczki :)
Jagódka77 20.02.2016 13:35
na pewno pysznie smakują
Bernadeta1 05.02.2016 14:45
Jakie apetyczne słodkości
MałaMi89 26.01.2016 19:40
Świetne :) doskonała propozycja na niezapowiedzianych gości :)
Babeczka35 26.01.2016 18:11
Super trufelki:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat