Trufelki z herbatników.

Trufelki z herbatników.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • herbatniki

    200 gr
  • margaryna

    1/2 kostki
  • żółtka

    1 szt
  • cukier

    1/2 szkl
  • kakao

    3 łyżki
  • rum

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Herbatniki drobniutko rozkruszyć wkładając do torebki i wałkując wałkiem do ciasta lub po prostu połamane wrzucić do rozdrabniacza i zmiksować.Do pokruszonych herbatników dodać resztę składników i zagnieść ciasto.
Z ciasta formować kuleczki trochę mniejsze od orzecha włoskiego.Można obtoczyć w kokosie lub zmielonych orzechach.
Schłodzić w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Grazyna0211

31.01.2017 15:40
smaczne trufelki

anulka69

27.12.2016 17:51
smaczniusie

Marta Ryżek-Kalkowska

04.08.2016 16:08
Apetycznie wyglądają :)

Malgorzata549

14.07.2016 11:25
pyszności :)))

MAR3STA

30.03.2016 17:13
Uwielbiam takie kuleczki

bryndzia93

03.03.2016 11:52
Pyszne słodkie kuleczki :)

Jagódka77

20.02.2016 13:35
na pewno pysznie smakują

Bernadeta1

05.02.2016 14:45
Jakie apetyczne słodkości

MałaMi89

26.01.2016 19:40
Świetne :) doskonała propozycja na niezapowiedzianych gości :)

Babeczka35

26.01.2016 18:11
Super trufelki:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat