Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Trufelki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopt jasny ok 1/2 blaszki dużej
masło 1/2 kostki(250g)
kakao ok 2 łyżki
krem czekoladowy ok3 łyżki
miód 2 łyżki
wiórki kokosowe

Przepis i sposób przygotowania na: Trufelki

Biszkopt lekko podsuszyć a następnie rozkruszyć. Do biszkoptu dodać miód, krem czekoladowy i masło. Można dodać dowolny aromat ale niekoniecznie.

Wszystkie składniki utrzeć pałką albo dobrze wymieszać łyżką. Masa powinna dać się formować w kulki wielkości małego orzecha włoskiego. Gęstość masy regulujemy potrzebnymi składnikami kakao, biszkoptem czy kremem albo masłem.

Przygotowane z masy kulki obtaczamy w wiórkach kokosowych i schładzamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak