Troszkę nietypowa, czyli zupa krem pomidorowo-ziemniaczana ze smażonymi pieczarkami :)

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skrzydełka kurczaka

    1 szt
  • pomidory

    4-5 szt
  • ziemniaki

    2-3 szt
  • pieczarki

    150 g
  • serek topiony

    100 g
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • Bazylia suszona Prymat

    do smaku
  • oliwa

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Troszkę nietypowa, czyli zupa krem pomidorowo-ziemniaczana ze smażonymi pieczarkami :) foto
Ze skrzydełka przygotować wywar.
Krok 2 - Troszkę nietypowa, czyli zupa krem pomidorowo-ziemniaczana ze smażonymi pieczarkami :) foto
Na oliwę wrzucić parzone i obrane ze skórki, pokrojone pomidory i dusić do miękkości. Pieczarki myjemy, kroimy i również smażymy na osobnej patelni.
Krok 3 - Troszkę nietypowa, czyli zupa krem pomidorowo-ziemniaczana ze smażonymi pieczarkami :) foto
Do gotującego się wywaru dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować przez ok. 10-15 min. Doprawić do smaku.
Krok 4 - Troszkę nietypowa, czyli zupa krem pomidorowo-ziemniaczana ze smażonymi pieczarkami :) foto
Następnie pomidory, ziemniaki, obrane mięso i serek topiony miksujemy.
Krok 5 - Troszkę nietypowa, czyli zupa krem pomidorowo-ziemniaczana ze smażonymi pieczarkami :) foto
Gotową zupę podajemy z usmażonymi pieczarkami.
SMACZNEGO!
Malinka
Ja dałam serek topiony ziołowy, który dodatkowo smakowo wzbogacił zupę :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
czekoladka_m 03.12.2014 11:24
Podoba mi się;))
mysza75 03.12.2014 10:07
bardzo fajna propozycja zupki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat