Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjny sernik

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg zmielony 1 kg
masło 250 g
cukier puder 1 i 1/3 szkl
jajko 6 szt
mąka ziemniaczana 4 łyżki
rodzynki 100 g
śmietanka 36% 150 ml
cukier waniliowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjny sernik

Rodzynki zalać gorącą wodą- zostawić do namoczenia.
Miękkie masło ubić do puszystości. Dodawać naprzemiennie po jednym żółtku i łyżce cukru pudru cały czas ubijając.
Zmniejszyć obroty miksera i dodać twaróg. Zmiksować. Następnie dodawać po kolei: cukier waniliowy, śmietankę i mąkę oraz odciśnięte rodzynki. Zmiksować.
Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wmieszać do masy serowej.
Blaszkę 26 cm wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Wylać masę - wyrównać.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 st. C i piec przez 60 min. wystudzić w wyłączonym piekarniku.
Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 29.12.2016 11:54
pyszności :)
jan_mag 29.12.2016 11:10
bardzo apetyczny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak