Tradycyjny obiadek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    30 dkg
  • jajko

    1 szt
  • bułka tarta

  • tłuszcz do smażenia

  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • ziemniaki

    wg uznania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab myjemy i osuszamy. Kroimy cienkie kotleciki, rozbijamy tłuczkiem. Oprószamy solą oraz pieprzem. Panierujemy w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Na talerz wykładamy ziemniaki, kotlet oraz surówkę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna169Hosz 18.02.2014 09:48
Tradycyjnie smaczny :)
Margo1 25.09.2013 10:46
może dzisiaj taki zrobię
pajbek 04.08.2013 07:32
Tradycyjny zawsze smaczny :-)
adelajda 01.07.2013 16:33
smaczny ten obiadek
czekoladka_m 28.06.2013 18:42
Ale bym zjadła takiego zwykłego schabowego z dodatkami:)
olkaaa 25.06.2013 09:29
już dawno nie jadłam
pestka 20.06.2013 14:10
lubię takie obiadki
alaaa 13.06.2013 21:07
konkretny i smaczny obiad
cooleczka 25.04.2013 21:17
tradycyjnie smaczny :)
Joanna23 02.04.2013 09:35
pyszny obiadek bardzo lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat