Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

tradycyjne kotlety mielone

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe
500 g
Bułka tarta klasyczna Prymat
1 szkl
jajko
2 szt
sól i pieprz
1 łyżeczka
olej rzepakowy
0,5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: tradycyjne kotlety mielone

Cebulę kroimy w drobną kostkę. Mięso mielone łączymy z cebulą, roztrzepanymi jajkami. Dodajemy połowę części bułki tartej. Doprawiamy solą i pieprzem. Łączymy wszystkie składniki na jednolitą masę. Formujemy kotlety i obtaczamy je w pozostałej części bułki tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak