Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tradycyjne kotlety mielone

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 500 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
jajko 2 szt
sól i pieprz 1 łyżeczka
olej rzepakowy 0,5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: tradycyjne kotlety mielone

Cebulę kroimy w drobną kostkę. Mięso mielone łączymy z cebulą, roztrzepanymi jajkami. Dodajemy połowę części bułki tartej. Doprawiamy solą i pieprzem. Łączymy wszystkie składniki na jednolitą masę. Formujemy kotlety i obtaczamy je w pozostałej części bułki tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak