Tosty z masłem orzechowym i bananem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chleb tostowy

    16 kromek
  • banan

    3 sztuki
  • masło orzechowe

    16 łyżeczek (może być więcej lub mniej w zależności od konsystencji)
  • miód płynny

    do podania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Banany obieramy ze skórki i kroimy w plastry.

Wszystkie kromki chleba tostowego smarujemy masłem orzechowym, na czterech układamy pokrojone kawałki bananów i przykrywamy pozostałymi kromkami masłem orzechowym do środka.

Tak przygotowane "kanapki" opiekamy na rumiano w rozgrzanym opiekaczu/sandwichu.

Po wyciągnięciu z opiekacza tosty polewamy miodem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat