Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tosty z masłem orzechowym i bananem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

chleb tostowy 16 kromek
banan 3 sztuki
masło orzechowe 16 łyżeczek (może być więcej lub mniej w zależności od konsystencji)
miód płynny do podania

Przepis i sposób przygotowania na: Tosty z masłem orzechowym i bananem

Banany obieramy ze skórki i kroimy w plastry.

Wszystkie kromki chleba tostowego smarujemy masłem orzechowym, na czterech układamy pokrojone kawałki bananów i przykrywamy pozostałymi kromkami masłem orzechowym do środka.

Tak przygotowane "kanapki" opiekamy na rumiano w rozgrzanym opiekaczu/sandwichu.

Po wyciągnięciu z opiekacza tosty polewamy miodem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak