Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tosty z boczniakami i camembertem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pół bagietki
pół camemberta
150 g boczniaków
1 łyżka natki pietruszki
1 łyżka szczypiorku
sól
pieprz kolorowy
olej rzepakowy

Porada

Polecam do tostów, na koniec, dodać ulubiony dżem. Ja je jadłam z dżemem figowym.

Przepis i sposób przygotowania na: Tosty z boczniakami i camembertem

Boczniaki przepłukujemy, osuszamy, skrapiamy odrobiną oleju, doprawiamy solą i pieprzem. Pieczemy w piekarniku około 15 minut w 180 stopniach - do zrumienienia. Bagietkę kroimy na kromki i obsmażamy z obu stron, można je także opiec w tosterze. Na kromki układamy plasterki camemberta, boczniaki, całość posypujemy ziołami i świeżo zmielonym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KORAL 31.01.2017 17:12
wyglądają zjawiskowo :)
Wacław 31.01.2017 12:27
apetyczna propozycja :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak