Przepis i sposób przygotowania na: Tosty francuskie a'la wesoły omlet
Na małej patelni (wielkości dwóch kromek chleba) stopić łyżkę masła klarowanego z łyżką oleju rzepakowego. Ułożyć na rozgrzanym tłuszczu chleb, aby kromki stykały się spodnią skórką. Zalać wierzch resztą masy jajecznej. Nakryć pokrywką i smażyć na małym ogniu, aż spód się lekko zrumieni.
Za pomocą talerza lub płaskiej pokrywki ostrożnie odwrócić chleb na drugą stronę, aby kromki się nie rozpadły, i dosmażyć także pod przykryciem.
Zsunąć chleb na talerz i przybrać sosem tatarskim tworząc oczy, oraz zrobić pośrodku każdego oka kropeczki z ketchupu.
Z listków pietruszki zrobić rzęsy, a z połówki plasterka czerwonej cebuli ułożyć usta (można także zrobić brwi).