Tortille po polsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    0,5
  • kapusta pekińska

  • ogórek kiszony

  • pomidor

  • majonez

  • keczup

  • oliwa

  • przyprawa do dań kuchni meksyk

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś kurczaka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w paski lub kostkę, oprószyć przyprawą do dań kuchni meksykańskiej i usmażyć na rumiano na oliwie z oliwek. Z majonezu i keczupu zrobić sos: wymieszać majonez i keczup w proporcji 1:1. Naleśniki posmarować sosem, na boku – pozostawiając od dołu trochę miejsca - ułożyć: posiekaną kapustę pekińską, oczyszczoną z gniazd nasiennych i pokrojoną w paski paprykę, pokrojony w półplasterki pomidor, pokrojony w plasterki ogórek kiszony oraz usmażoną pierś kurczaka, wszystko polać jeszcze sosem. Zwinąć naleśnik zaginając najpierw dół naleśnika do środka a następnie zawijając w rulon. Ilość składników włożonych do środka musi być taka, aby naleśnik można było bez problemu zwinąć w rulon.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
[email protected] 27.04.2012 23:56
extra
Dorota37 10.04.2012 20:57
ciekawy przepis
[email protected] 06.03.2012 10:26
extra
Hanna11 09.02.2012 11:52
mniam
jerry1 02.02.2012 14:05
super
Wacław 20.01.2012 15:22
b.apetyczne !
ladymoon 08.01.2012 23:39
bardzo ciekawe
Zoso 18.12.2011 22:29
fajna alternatywa
smakowita 30.11.2011 21:55
pyszne
jolanta19 23.11.2011 20:18
uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat