Przepis i sposób przygotowania na: Tortilla z kurczakiem w chrupiącej panierce.
Mieszamy przyprawy: sól, pieprz, paprykę ostrą i słodką oraz bazylię i przyprawiamy nimi nasz pokrojony filet.
Gotowe paseczki dokładnie obtaczamy w mące, później w roztrzepanym jajku, a na koniec w zmielonych na drobno płatkach kukurydzianych z dodatkiem papryki słodkiej.
Jeśli nie masz blendera do rozdrobnienia płatków, możesz wrzucić je do woreczka i potraktować tłuczkiem do mięsa :)
Tak zapanierowane kawałki piersi smażymy na złoty kolor na rozgrzanym oleju.
Przyrządzamy sos czosnkowy z jogurtu greckiego, wyciśniętego przez praskę czosnku, soku z cytryny.
Doprawiamy solą do smaku.
Warzywa kroimy dowolnie.
Ja ogórka pokroiłam w cieńsze plastry, a potem na półksiężyce, pomidora w kostkę i paprykę w słupki.
Na placek tortilli wykładamy duży liść sałaty na to układamy kurczaka i warzywa.
Dodajemy sos czosnkowy i ketchup, a następnie zawijamy.
Żeby nam się tortilla nie rozpadła warto jej dół przełożyć kawałkiem folii aluminiowej.