tortellini z cukinią

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tortellini

    1 opakowanie
  • cukinia

    1 szt
  • boczek wędzony

    5 plastrów
  • parmezan starty

    2 łyżki
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Tortellini gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cukinię kroimy w podłużne plastry, na przykład za pomocą obieraczki do warzyw. Plastry boczku obsmażamy na rozgrzanej patelni. Dodajemy plastry cukinii i przyprawy. Na talerz dajemy tortellini, następnie plastry boczku i cukinii oraz posypujemy startym parmezanem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Marta Ryżek-Kalkowska 10.08.2016 14:23
smacznie tutaj.
gosia56 09.08.2016 20:00
pyszne jedzonko;)
halina17 30.07.2016 21:04
Apetycznie wygląda.
Aleksandra/Olcia 30.07.2016 18:51
pyszność mniam
Konczi 30.07.2016 18:21
pyszne połączenie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat