Przepis i sposób przygotowania na: Tort z musem brzoskwiniowym
Ostudzony biszkopt przekroić na dwie części.
Mus:
Do miski przełożyć brzoskwinie ( odkładając 2 połówki do dekoracji)i połowę soku który zostanie w puszce zmiksować blenderem na gładko.Galaretkę rozpuścić w połowie szklanki wody, ostudzić i dodać do musu z brzoskwiń .
Masa:
mleko zagotować z cukrem i ugotować na nim budyń ,ostudzić.Miękką margarynę utrzeć z zimnym budyniem na gładką masę .
Przełożenie:
Pierwszy płat biszkoptu ułożyć w tortownicy w której się piekł i wylać na niego gęstniejący mus brzoskwiniowy przykryć drugim płatem biszkoptu i odstawić do stężenia. Gdy mus stężeje wyjąć biszkopt z tortownicy wyłożyć połowę kremu który przykryć ostatnim płatem biszkoptu.
Pozostałą masą posmarować boki i wierzch ciasta ,boki obsypać orzechami lub okruchami z biszkoptu a wierzch ozdobić masą i odłożonymi połówkami .brzoskwiń