Tort z masą serową

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Spód:

  • Masa serowa

  • galaretka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Spód:
15 dag mielonych suchych wafli
10 dag białej czekolady
10 dag masła
Masa serowa:
1 kg sera białego w wiaderku
1/2 l śmietany kremówki
1 szklanka cukru
5 łyżeczek żelatyny
1 galaretka cytrynowa
dodatkowo owoce ja miałam pomelo
1 dowolna galaretka
wykonanie :
Stopić masło z białą czekoladą i wymieszać z suchymi waflami, masą wyłożyć dno dużej tortownicy wcześniej wyłożonej folią aluminiową, dokładnie ugnieść i wyrównać powierzchnię. Na zastygnięty spód wyłożyć całą masę serową i odstawić do zastygnięcia, kiedy masa zastygnie ułożyć owoce i zalać dowolną galaretka ja miałam agrestową. Masa serowa: Ser ucieramy z cukrem i dodajemy zimną, ale jeszcze płynną galaretkę rozpuszczoną razem z żelatyną w 1.1/2 szklanki wody, na koniec delikatnie połączyć z ubitą na sztywno śmietanką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
czekoladka_m 21.05.2012 17:10
Jak dla mnie rewelacja;) Chyba się do Ciebie wprowadzę:):)
paula902405 02.01.2012 14:24
świetnie wygląda, napewno wypróbuje
misia53 27.11.2011 17:51
bardzo ładnie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat