Przepis i sposób przygotowania na: Tort śmietankowo-budyniowy z dżemem i ananasami
Siedem plastrów ananasa odłożyć do ozdoby wierzchu, resztę pokroić w kostkę.
Pierwszy krążek posmarować dżemem. Wyłożyć część kremu, ale nie za dużo, tak tylko żeby zakryć dżem.
Drugi krążek nasączyć, wyłożyć ostudzony budyń, wymieszany z rodzynkami.
Trzeci krążek również nasączyć ponczem. Wyłożyć część kremu oraz pokrojone ananasy, przykryć kremem.
Czwarty, ostatni krążek też nasączyć, wierzch i boki tortu obsmarować resztą kremu.
Boki obsypać wiórkami kokosu, a wierzch udekorować esami-floresami z rozpuszczonej gorzkiej czekolady (wystarczy 4-5 kostek), całość ozdobić odłożonymi ananasami z puszki. Plastry przekrawać wzdłuż na pół i z każdego utworzyć różyczkę.