Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort miętowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana kremówka 1/2 litra
cukier puder 4 łyżki
śmietan-fixy 2
miętowa czekolada 200 g
wywar z miętowej herbaty 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Tort miętowy

Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Rozpuszczoną czekoladę przelać do miski, wsypać 2 czubate łyżki cukru pudru, dodać połowę schłodzonej kremówki i 1 śmietan-fix. Miksować. Osłodzoną herbatą nasączyć biszkopty. Wyłożyć miętową masę na jeden biszkopt, przykryć drugim. Drugą połowę śmietany zmiksować z dwiema łyżkami cukru pudru i śmietan-fixem. Wyłożyć na tort, ale zostawić trochę do dekoracji. Przykryć ostatnim biszkoptem i udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edi 19.04.2013 19:28
wspaniały:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak