tort makowy

tort makowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mak

    1 szkl
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    5 łyżek
  • jaja

    8 sztuk
  • cukier

    1 szklanka
  • mleko

    1/2 l
  • cukier waniliowy

    1 opak
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania tort makowy

Mak ugotować w mleku, odcedzić, osuszyć i utrzeć. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, następnie zmieszać z makiem. Dodać pianę z białek i przesianą tartą bułkę. Wymieszać całość i upiec w natłuszczonej formie tortowej

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat