Tort kremowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    5 sztuk
  • mąka

    1 szklanka
  • cukier

    1 szklanka
  • proszek do pieczenia

    2 łyżki
  • aromat waniliowy

    3 krople
  • kakao

    2 łyżeczki
  • mleko

    1,5 szklanki
  • krem czekoladowy

    1 opakowanie
  • krem waniliowy

    1 opakowanie
  • nektarynki

    2 sztuki
  • jabłko

    1 sztuka
  • perełki cukrowe

    15 sztuk
  • herbata

    1 szklanka
  • cukier

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić ze szczyptą soli, powoli dodawać cukier. Ciągle miksując dodać żółtka i kilka kropel zapachu waniliowego. Chwilkę miksować. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i kakaem, delikatnie wymieszać drewnianą łyżką. Przełożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem i bułką tartą. Piec w 170 stopniach ok. 25-30 minut.Po upieczeniu biszkopt ostudzić.Przekroić na pół.Nasączyć herbatą z cukrem. Krem czekoladowy i krem waniliowy rozrobić na mleku wedle przepisu na opakowaniu.Przełożyć biszkopt jasnym kremem.Wierzch posmarować ciemnym kremem.Nektarynki i jabłko pokroić na plasterki i ozdobić wierzch tortu.Boki przyozdobić perełkami.Wstawić do lodówki do zastygnięcia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mysiunia 27.12.2012 18:17
wspaniały! Pieknie się prezentuje :)
Ada-Gaba 23.08.2012 13:54
pycha
Wiesława1 17.08.2012 17:19
pyszny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat