tort jogurtowo-brzoskwiniowy

tort jogurtowo-brzoskwiniowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser biały

    250 gram
  • duże puszki brzoskwiń

    2 puszki
  • jogurt naturalny

    500 gram
  • śmietana kremowa 30% lub 36%

    500 gram
  • żelatyn

    12 blató
  • Biszkopt

    1 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania tort jogurtowo-brzoskwiniowy

Jedną całą puszkę, a z drugiej tylko brzoskwinie bez soku (minus cztery połówki na udekorowanie) zmiksować. Do masy dodać ser i jogurt. Żelatynę zamoczyć na 5 minut w wodzie i odcisnąć, podgrzać żeby się rozpuściła i dodać do masy.
Śmietanę ubić na sztywno i ostrożnie wymieszać z masą. Gotową masę wlać na biszkopt (biały lub czekoladowy) Wstawić do lodówki na kilka godzin.


Udekorować bita śmietaną i brzoskwiniami :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

ela16 13.07.2011 09:40
dobre
plocia 09.11.2010 19:52
Powiedz mi kiedy robisz to wpadnę
MAR3STA 06.11.2010 22:33
Moje dzieci przepadają za takimi torcikami!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat