Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
Bezy
-
jajko
6 szt -
mąka ziemniaczana
3 łyżeczki -
cukier puder
250 g -
ocet winny
1 łyżka
kisiel z wina
-
serek mascarpone
250 g -
wino słodkie czerwone
150ml -
mąka ziemniaczana
1 łyżeczka -
miód płynny
1 łyżka -
jagody
Przepis i sposób przygotowania torciki bezowe z jagodami
Wykonanie kremu:
Śmietankę przelać do naczynia i ubijać z cukrem pudrem. Mascarpone natomiast wymieszać z sokiem z cytryny oraz otartą skórką na końcu wymieszać z ubitą śmietanką.
Wino należy zagotować z miodem. W szklance dokładnie wymieszać mąkę ziemniaczaną z odrobiną wody., dolać do wina. Wystudzić. Do przestudzonego kisielu dodać jagody.
Ułożenie: Na krążek bvezowy nakładamy masę robiąc wgłebienie. Do środka wlewamy advocat, przykładamy kolejnym krązkiem bezowym, delikatnie smarujemy masą, nakładamy kisiel z wina z jagodami.
Smacznego!
Komentarze (12)
Załaduj więcej komentarzy (2)