Torcik z pianek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • galaretka

    4 szt
  • mleko skondensowane słodzone

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozpuść dwie galaretki używając połowy wody podanej na opakowaniu (1 szklanka na każdą galaretkę). Pozostałe dwie galaretki rozpuść dokładnie według przepisu. Poczekaj aż przestygną, mogą być letnie, ale nie gorące. Do galaretek z mniejszą ilością wody dodaj po pół puszki mleka skondensowanego, wymieszaj i ubij na piankę. Do tortownicy lub formy na babkę wlej jedną piankę i wstaw do lodówki. Kiedy stężeje (po kilku minutach), nalej kolejną warstwę - galaretkę bez mleka. Wstaw do lodówki. Tym razem na stężenie poczekasz dłużej. Potem zalej kolejną pianką z mlekiem, a po stężeniu, ostatnią galaretką bez mleka. Wstaw do lodówki i poczekaj aż wszystko dobrze stężeje.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Marysia 30.07.2011 09:08
fajne
Marysia 30.07.2011 09:07
fajne
Marysia 30.07.2011 09:07
fajne
gośka 28.04.2011 15:11
hmm fajne
Krzysztof42 08.11.2010 14:57
słodko mi
cukiereczek 03.09.2010 16:39
Dobre
kamilaj 25.08.2010 16:34
pysznie
Patryk14 25.06.2010 11:52
szybko i smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat