Przepis i sposób przygotowania na: Torcik ryżowy truskawkowy
2.
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i odstawić do ostygnięcia. Śmietanę ubić z cukrem pudrem. Kiedy śmietana jest już ubita dodać rozpuszczoną, ostudzoną żelatynę i jeszcze chwilę ubijać. Tak przygotowaną masę wyłożyć na blat z ryżu i czekolady
3.
Truskawki oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki i razem z cukrem postawić na gazie. Kiedy truskawki puszczą sok gotować jeszcze ok 10 min często mieszając. Mąkę ziemniaczaną rozpuścić w zimnej wodzie i dodać do truskawek. Gotować aż pojawią się pierwsze bąbelki. Zdjąć z gazu. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i dokładnie wymieszać z truskawkami. Odstawić do ostygnięcia. Ostygniętą Frużeliną polać tort. Tort wstawić do lodówki, podawać kiedy wierzch się zetnie. SMACZNEGO!