Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik kremowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajek 6 sztuk
cukru 1 szklanka
mąki 1 szklanka
zapachu waniliowego 3 krople
proszku do pieczenia 1,5 łyżeczki
kakao 2 łyżeczki
kremu czekoladowego 1 opakowanie
wiórki kokosowe
płatki migdałowe
czekolady truskawkowej 0,5 tabliczki
herbata 1 szklanka
cytryna 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik kremowy

Kroki postępowania

1
Oddzielić białka od żółtek.Białka ubić mikserem w połowie ubijania wsypać cukier i miksować na puszystą masę.Następnie dodawać po jednym żółtku wraz z zapachem waniliowym. Mąkę przesiać przez sito z proszkiem do pieczenia i wsypać do masy.Wymieszać drewnianą łyżką.Przelać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.Piec ok 25-30 minut w 180 stopniach.
Krok 1 - Torcik kremowy foto
2
Krem czekoladowy rozrobić wedle przepisu na opakowaniu.
Krok 2 - Torcik kremowy foto
3
Po upieczeniu i ostudzeniu przekroić na 3 płaty.
Krok 3 - Torcik kremowy foto
4
Nasączyć herbatą każdy płat ciasta i posmarować kremem.
Krok 4 - Torcik kremowy foto
5
Gdy całe ciasto będzie posmarowane kremem na około obsypać wiórkami kokosowymi i płatkami migdałowymi.Przyozdobić kremem oraz pokruszoną czekoladą truskawkową.Włożyć tort do lodówki do zastygnięcia.
Krok 5 - Torcik kremowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 05.05.2013 14:30
ale pychota
Piotr-21 22.09.2012 21:12
apetyczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak