Przepis i sposób przygotowania na: Torcik cappucino z wisienkami
Jajka ubić na puszystą masę z cukrem.Następnie dodać mąkę ,proszek do pieczenia i kakao.Delikatnie wymiesać.Ciasto wylać do tortownicy i upiec .Pieczemy w temp 180st ok 25 min.Bizkopt wystudzić i przekroić na 3 krążki(lub 2 w zależności jak wyrośnie)
Krem
W 1/4 części śmietany rozpuścić czekoladę-nie gotować
W takiej samej części śmietany rozpuścić kawę tym razem zagotować aby dobrze się rozpuściła
Obie masy wymieszać i odstawić do schłodzenia
Do zimnej masy kawowej dodać pozostałą śmietanę. Całość powinna być dobrze schłodzona.
Zelatynę rozpuścić w 1/3 szkl wody gorącej
Śmietanę ubijamy, aż będzie puszysta .Do ubitej dodajemy cieniutką strużką żelatynę, miksując.
Krem odstawić aż stężeje
Każdy krążek biszkoptu nasączamy kompotem wiśniowym wymieszanym z wiśniówką.Na krązek nakładamy masę ,przykrywamy biskoptem Na kolejny masa i wiśnie z kompotu i kolejny biszkopt.Całość wykończyć kremem ,czekoladą i wisienkami