Przepis i sposób przygotowania na: Torcik biszkoptowy z czekoladą i borówkami amerykańskimi
Kroki postępowania
Ubić pianę na sztywno, dodać żółtka i zmiksować.
Masło utrzeć z cukrem na jednolitą masę.
mąka tortowa | 1 1/2 szklanki |
jajko | 6 sztuk |
cukier kryształ | 3/4 szklanki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
masło | 1 1/2 kostki |
cukier | 1/2 szklanki |
jajko | 2 sztuki |
mleko 3,2% | 3 łyżki |
likier amaretto | 3 łyżki |
kakao | 1 łyżka |
borówka amerykańska | 250 g |
czekolada | serduszka wg uznania |
perełki cukrowe | srebrne wg uznania |
kropelki czekoladowe | wg uznania |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: