Przepis i sposób przygotowania na: Torcik biszkoptowy z czekoladą i borówkami amerykańskimi
Kroki postępowania
Ubić pianę na sztywno, dodać żółtka i zmiksować.
Masło utrzeć z cukrem na jednolitą masę.
mąka tortowa |
1 1/2 szklanki
|
jajko |
6 sztuk
|
cukier kryształ |
3/4 szklanki
|
proszek do pieczenia |
1 łyżeczka
|
masło |
1 1/2 kostki
|
cukier |
1/2 szklanki
|
jajko |
2 sztuki
|
mleko 3,2% |
3 łyżki
|
likier amaretto |
3 łyżki
|
kakao |
1 łyżka
|
borówka amerykańska |
250 g
|
czekolada |
serduszka wg uznania
|
perełki cukrowe |
srebrne wg uznania
|
kropelki czekoladowe |
wg uznania
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: