Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
miąższ kokosa
1 szklanka -
jarmuż
200 gram -
sos sojowy
2 łyżki -
ocet balsamiczny
1 łyżka -
sól
do smaku -
pieprz
do smaku -
tofu
300 gram
Sposób przygotowania
Jarmuż umyć, odciąć twarde łodyżki i pokroić na mniejsze kawałki.
W garnku zmieszać kokos w połową szklanki wody i zagotować, dodać jarmuż. Doprawić solą i pieprzem, dusić pod przykryciem około 15 minut, lub do miękkości zależy od gatunku jarmużu.
Kostkę tofu przeciąć na 3-4 części. Na talerzyku zmieszać ocet z sosem sojowym (użyłam Tao Tao i nie ma info czy to jasny czy ciemny sos). Plastry tofu namaczać w marynacie, pozostawić je w niej na chwilę.
Smażyć z obu stron na oleju kokosowym do zrumienienia.
Usmażone tofu podawać na warstwie z jarmużu i kokosa.
Gotowe, smacznego.
Komentarze (17)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (7)