tofu z kokosowym jarmużem

tofu z kokosowym jarmużem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • miąższ kokosa

    1 szklanka
  • jarmuż

    200 gram
  • sos sojowy

    2 łyżki
  • ocet balsamiczny

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • tofu

    300 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Świeży miąższ kokosa rozdrobnić w rozdrabniaczu na wiórki.
Jarmuż umyć, odciąć twarde łodyżki i pokroić na mniejsze kawałki.
W garnku zmieszać kokos w połową szklanki wody i zagotować, dodać jarmuż. Doprawić solą i pieprzem, dusić pod przykryciem około 15 minut, lub do miękkości zależy od gatunku jarmużu.

Kostkę tofu przeciąć na 3-4 części. Na talerzyku zmieszać ocet z sosem sojowym (użyłam Tao Tao i nie ma info czy to jasny czy ciemny sos). Plastry tofu namaczać w marynacie, pozostawić je w niej na chwilę.
Smażyć z obu stron na oleju kokosowym do zrumienienia.

Usmażone tofu podawać na warstwie z jarmużu i kokosa.
Gotowe, smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Anonimowy

10.02.2014 15:28
Świetne danie. Smakuje świetnie zarówno z naturalnym tofu jak i marynowanym (przykładowo Polsoja).

Katarzyna59

27.10.2013 16:31
pyszności,

Wacław

13.10.2013 10:33
wspaniała propozycja na obiad !

ONY_za_kare

04.10.2013 11:08
fajna kompozycja!

Katarzyna/kate1980

03.10.2013 19:58
przepis wydaje się fajny

Alex_M

03.10.2013 18:21
jestem ciekawa smaku :)

fotoviderek

03.10.2013 07:39
Świetne połączenie :)

olkaaa

03.10.2013 07:36
muszę spróbować

Katarzyna59

02.10.2013 19:58
super, extra

ttrytka

02.10.2013 15:32
apetycznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat