Przepis i sposób przygotowania na: Tofu marynowane w soku z cytrusów
Tofu osączyć na ręcznikach papierowych, pokroić w kostkę lub plastry, ułożyć w zamykanym pojemniczku, zalać marynatą i szczelnie zamknąć.
Wstawić do lodówki na 7-10 dni.
tofu |
250 g
|
cytryna |
1 duża
|
pomarańcza |
1 duża
|
grejpfrut czerwony |
1 szt.
|
grejpfrut żółty |
1 szt.
|
miód |
1-2 łyżeczki
|
sos sojowy jasny |
2 łyżki
|
olej sezamowy |
1 lyżeczka
|
olej |
3 (z orzechów arachidowych)
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: