Tiramisowa Mysza

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krem Tiramissu

    1 szt.
  • mleko

    400 ml
  • biszkopty okrągłe

    250 g
  • kawa

    1.5 szklanki
  • rodzynki

    100 g
  • kakao

    1 łyżeczka
  • bita śmietana

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do 200 ml zimnego mleka wsypać proszek Tiramisu, ubijać wg przepisu na opakowaniu. Tak samo sporządzić śnieżkę na mleku. Biszkopciki maczać w ostudzonej posłodzonej kawie. układać po ok. 5 sztuk na dnie pucharka.
Krem Tiramisu rozłożyć do 5 naczyń, posypać przesianym kakao. Ułożyć kolejną warstewkę maczanych w kawie biszkoptów. Przykryć ubitą śnieżką. Można posypać czekoladowymi wiórkami, włożyć po 2 biszkopty (na uszka myszki), rodzynkami zrobić resztę buziaczka.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
danusia19671 25.03.2011 22:00
ekstra
ewasylwia 02.02.2011 17:00
świetny pomysł
Katarzyna/kate1980 02.02.2011 14:43
super pomysł z tą myszką
Katarzyna/kate1980 02.02.2011 14:43
super pomysł z tą myszką

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat