TIFTELE

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cielęcina

    0,6 kg.
  • mąka

    60 gram.
  • śmietana

    350 g.
  • pieczarki

    150 g.
  • pomidor

    150 g.
  • tłuszcz

    - -
  • sól

    - do smaku
  • pieprz

    - do smaku
  • jajka

    2 sztuki
  • koperek

    - -
  • mleko

    - -
  • groszek konserwowy

    60 g.
  • bułka

    100 sucha
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bułkę namoczyć w mleku, wycisnąć i razem z mięsem zmielić.
Dodać jajka, przyprawić solą, pieprzem.
Z masy formować niewielkie kulki, obtaczać je w mące i usmażyć na patelni.
Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, pokroić na ćwiartki.
Pieczarki drobno poszatkować, ułożyć na patelni i podsmażyć. Pieczarki, pomidory, groszek oraz koperek dodać do mięsa.
Śmietanę wymieszać z małą ilością mąki, dodać do całości.
Wymieszać i chwilę poddusić pod przykryciem.
Na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem.

SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aga130982 28.02.2012 16:58
musi być dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat