Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
cielęcina
0,6 kg. -
mąka
60 gram. -
śmietana
350 g. -
pieczarki
150 g. -
pomidor
150 g. -
tłuszcz
- - -
sól
- do smaku -
pieprz
- do smaku -
jajko
2 sztuki -
koperek
- - -
mleko
- - -
groszek konserwowy
60 g. -
bułka
100 sucha
Sposób przygotowania
Dodać jajka, przyprawić solą, pieprzem.
Z masy formować niewielkie kulki, obtaczać je w mące i usmażyć na patelni.
Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, pokroić na ćwiartki.
Pieczarki drobno poszatkować, ułożyć na patelni i podsmażyć. Pieczarki, pomidory, groszek oraz koperek dodać do mięsa.
Śmietanę wymieszać z małą ilością mąki, dodać do całości.
Wymieszać i chwilę poddusić pod przykryciem.
Na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem.
SMACZNEGO!!!
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się