Terrina z łososia

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś wędzony plastry

    150 g
  • mozzarella w kulce

    1
  • łosoś filet

    100 g
  • cytryna

    1 cząstka
  • oliwa

    1 łyżeczka
  • sól

  • pieprz

  • Natka pietruszki suszona Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Terrina z łososia foto
Surowego łososia filetujemy, kroimy w drobną kostkę i doprawiamy solą, pieprzem oraz suszona natką. Dodajemy oliwę, skrapiamy sokiem z cytryny i mieszamy. Podłużną foremkę wykładamy folią spożywczą, a następnie plastrami wędzonego łososia tak, aby plastry nachodziły na siebie, a z zewnątrz pozostawała wolna folia.
Krok 2 - Terrina z łososia foto
Na środku łososia układamy plastry mozzarelli, następnie tatar z łososia, kolejno plasterki mozzarelli przekrojone wzdłuż na pół i znów surowego łososia. Dociskamy warstwy i przykrywamy zwisającymi plastrami łososia oraz folią.
Krok 3 - Terrina z łososia foto
Układamy terrinę na jednym i drugim boku, żeby nadać jej kształt. Wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Poszczególne porcje odkrawamy ostrym nożem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agnieszka214 08.03.2014 10:03
twoje danie sa obłednie pyszne
margaret 21.02.2014 10:47
fajny przepis
kasienka23 20.02.2014 17:20
smaczne danie, uwielbiam łososia!
w mojej kuchni 20.02.2014 14:53
smakołyki podano dzisiaj...
gibli 20.02.2014 13:31
mniam:)))) pyszności
Pyszota 20.02.2014 13:25
ale pyszne jedzonko
Poison1988 20.02.2014 12:47
ale pyszności :) świetne wykonanie :)
Janina 20.02.2014 12:14
Fajny pomysł;)
ada.la 20.02.2014 12:00
fantastyczna przystawka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat