Tawa Tawas Zewy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    2 szk typ 500
  • jajko

    2 szt
  • sól

    2 szczypty
  • masło

    2 łyżeczki miękkiego
  • woda zimna

    8 łyżek
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • olej do smażenia

    500 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ze składników zagnieść ciasto.
Włożyć je do miski, zakryć ściereczką i zostawić na 10 minut.
Potem z ciasta wałkować ruloniki i ciąć na kawałki tak jak kopytka.
Zostawić na 5 minut a potem smażyć na głębokim oleju na złoty kolor z każdej strony.
Usmażone Tawa Tawas odsączyć na ręczniku papierowym i oprószyć cukrem pudrem.
ZEWA
Tawa Tawas pochodzi z Boliwii. Są chrupiące na zewnątrz i mięciutkie w środku. Najlepiej smakuja na ciepło.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cukiereczek 12.10.2016 18:31
ciekawy przepis
Agnieszka-87-25 12.10.2016 16:47
apetyczne są
Anna133 12.10.2016 14:27
jej wygląda to cudownie !
MonikaW 12.10.2016 12:03
fajne słodkości
Beatris 12.10.2016 10:41
Z chęcią zjadłabym takie na deser, mniam :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat