Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka pszenna
2 szk typ 500 -
jajko
2 szt -
sól
2 szczypty -
masło
2 łyżeczki miękkiego -
woda zimna
8 łyżek -
proszek do pieczenia
2 łyżeczki -
olej do smażenia
500 ml
Sposób przygotowania
Włożyć je do miski, zakryć ściereczką i zostawić na 10 minut.
Potem z ciasta wałkować ruloniki i ciąć na kawałki tak jak kopytka.
Zostawić na 5 minut a potem smażyć na głębokim oleju na złoty kolor z każdej strony.
Usmażone Tawa Tawas odsączyć na ręczniku papierowym i oprószyć cukrem pudrem.
Tawa Tawas pochodzi z Boliwii. Są chrupiące na zewnątrz i mięciutkie w środku. Najlepiej smakuja na ciepło.![]()
Komentarze (5)
Nie masz konta? Zarejestruj się