Tatar ze strusia z buraczkami i jajkami przepiórczymi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • świeże lub marynowane buraki

    24 małe
  • żółtka jaj przepiórczych

    24 -
  • cebula

    1 duża
  • kaparów

    4 łyżki
  • natki pietruszki

    1 pęczek
  • mielonej polędwicy ze strusia

    500 g
  • gruszki marynowane

    4 małe
  • pieprz czarny mielony

    - -
  • sól

    - -
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki ugotować do miękkości, obrać i wydrążyć (marynowanych buraków nie trzeba gotować). Kapary, cebulę, natkę i miąższ z buraków drobno posiekać, a następnie wymieszać z mięsem i połączyć z żółtkami jaj przepiórczych. Tak przygotowany tatar doprawić do smaku i udekorować marynowanymi gruszkami i kaparami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (70)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 09.04.2015 07:21
24 jaja przepiórcze - to możliwe?
Klausia 01.04.2014 20:45
ojej, ale pomysły nie z tej ziemi :D
[email protected] 04.02.2012 05:08
wykwintne
IrenaM 22.01.2012 22:58
przepis na wyjątkową okazję :)
[email protected] 11.12.2011 14:16
Fajne
artur7 08.12.2011 06:51
wykwintne
grzegorz20 25.11.2011 19:28
mniam
grzegorz20 25.11.2011 19:28
mniam
SylwiaMagdaSabin 13.11.2011 12:23
nie jadlam tatara jeszcze
SylwiaMagdaSabin 13.11.2011 12:22
nie jadlam nigdy tatara,

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat