Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
filet śledziowy
300 g -
szczypior
3 łyżki -
cebula dymka ze szczypiorkiem
1 pęczek -
keczup
2 łyżeczki -
oliwa
2 łyżki -
Koperek suszony Prymat
1 łyżka -
musztarda
2 łyżki -
miód pszczeli
1 łyżka -
miód pitny
50 ml -
pieczywo razowe
4 kromki -
masło
1-2 łyżki -
pomidorki koktajlowe
4 sztuki -
Czosnek suszony Prymat
1 szczypta -
borowiki
150 g -
ogórki konserwowe
150 g -
papryka konserwowa
150 g -
Pieprz ziołowy mielony Prymat
- - -
podgrzybki
50 marynowane -
jajka przepiórcze
1 szt.
Przepis i sposób przygotowania Tatar ze śledzia matias podany na pieczywie razowym z sosem musztarodow-ziołowym
Przygotować sos: podgrzybki pokroić w kostkę, dodać musztardę i miód, dokładnie wymieszać i doprawić do smaku.
Z pieczywa razowego bułki wyciąć krążki i obsmażyć je na maśle.
Tatar ułożyć na grzankach, udekorować cząstkami jajek przepiórczych i pomidorków koktajlowych. Przed podaniem skropić sosem miodowo-musztardowym.
Komentarze (14)
Załaduj więcej komentarzy (4)