Tatar ze śledzia matias podany na pieczywie razowym z sosem musztarodow-ziołowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet śledziowy

    300 g
  • szczypior

    3 łyżki
  • dymka

    1 pęczek
  • keczup

    2 łyżeczki
  • oliwa

    2 łyżki
  • Koperek suszony Prymat

    1 łyżka
  • musztarda

    2 łyżki
  • miód pszczeli

    1 łyżka
  • miód pitny

    50 ml
  • pieczywo razowe

    4 kromki
  • masło

    1-2 łyżki
  • pomidorki koktajlowe

    4 sztuki
  • Czosnek suszony Prymat

    1 szczypta
  • borowiki

    150 g
  • ogórki konserwowe

    150 g
  • papryka konserwowa

    150 g
  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

    - -
  • podgrzybki

    50 marynowane
  • przepiórcze jaja

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety śledziowe, marynaty i dymkę pokroić w drobną kostkę, dodać oliwę z oliwek, szczypiorek, keczup oraz sok z cytryny i doprawić do smaku pieprzem ziołowym.
Przygotować sos: podgrzybki pokroić w kostkę, dodać musztardę i miód, dokładnie wymieszać i doprawić do smaku.
Z pieczywa razowego bułki wyciąć krążki i obsmażyć je na maśle.
Tatar ułożyć na grzankach, udekorować cząstkami jajek przepiórczych i pomidorków koktajlowych. Przed podaniem skropić sosem miodowo-musztardowym.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Marta Ryżek-Kalkowska 05.10.2016 22:37
Prezentuje się naprawdę apetycznie.
Tika4444 03.04.2011 10:51
wygląda pięknie
Bart 10.03.2011 23:30
pyszności
Monika192 05.01.2011 14:30
wygląda apetycznie
Barbara55 10.11.2010 16:09
słabizna
rakow2 03.11.2010 15:57
tatara nie zaryzykuję
berys18 02.11.2010 07:29
wygląda super
jolajka 18.10.2010 16:05
interesujące danie
marta639 17.09.2010 15:26
Wygląda ciekawie.
Piotr48 25.05.2010 16:33
bardzo podoma mi sie podanie na pieczywie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat