Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

Tatar ze śledzia

5.0
(48)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Przepis na tatar ze śledzia, a do niego ogórek kiszony, jajka na twardo oraz cebulą czerwoną. Przepis dobry na każdą imprezę. 

Składniki:

filety śledziowe
4 sztuki
chleb
3-4 kromki
ogórek kiszony
2-3 sztuki
cebula czerwona
1 sztuka
jajko ugotowane na twardo
2 sztuki
natka pietruszki
2-3 gałązki
Musztarda francuska Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
szczypiorek
1 łyżeczka
Sklep Prymat
borowiki marynowane
6-8 sztuk
koperek świeży
1-2 gałązki
Sklep Prymat
olej
1 łyżeczka
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
Sklep Prymat
przyprawa uniwersalna Kucharek
1 łyżeczka
Sklep Prymat

Do dekoracji:

koperek świeży
Sklep Prymat
oliwa
cebula czerwona

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar ze śledzia

Filety śledziowe pokrój w drobne kawałki.

Pokrój w drobną kostkę: ogórek kiszony, cebulę czerwoną, borowiki. Całość dopraw świeżo zmielonym pieprzem kolorowym.

Dodaj drobno posiekaną zieloną pietruszkę, świeży szczypiorek i musztardę francuską, koperek oraz olej.

Wszystkie składniki dobrze wymieszaj. Użyj ringu do ułożenia warstwami wszystkich składników. Z kromek chleba wykrój koła i ułóż na spodzie.

Na samym końcu udekoruj talerz z tatarem kapeluszami marynowanych borowików, czerwoną cebulką i świeżym koperkiem. Całość skrop oliwą z oliwek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak