Tatar ze śledzia

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
1 - 2

Przepis na tatar ze śledzia, a do niego ogórek kiszony, jajka na twardo oraz cebulą czerwoną. Przepis dobry na każdą imprezę. 

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety śledziowe

    4 sztuki
  • chleb

    3-4 kromki
  • ogórek kiszony

    2-3 sztuki
  • cebula czerwona

    1 sztuka
  • jajko ugotowane na twardo

    2 sztuki
  • natka pietruszki

    2-3 gałązki
  • Musztarda francuska Prymat

    1 łyżeczka
  • szczypiorek

    1 łyżeczka
  • borowiki marynowane

    6-8 sztuk
  • koperek świeży

    1-2 gałązki
  • olej

    1 łyżeczka
  • Pieprz kolorowy Prymat w młynku

  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    1 łyżeczka

Do dekoracji:

  • koperek świeży

  • oliwa

  • cebula czerwona

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety śledziowe pokrój w drobne kawałki.

Pokrój w drobną kostkę: ogórek kiszony, cebulę czerwoną, borowiki. Całość dopraw świeżo zmielonym pieprzem kolorowym.

Dodaj drobno posiekaną zieloną pietruszkę, świeży szczypiorek i musztardę francuską, koperek oraz olej.

Wszystkie składniki dobrze wymieszaj. Użyj ringu do ułożenia warstwami wszystkich składników. Z kromek chleba wykrój koła i ułóż na spodzie.

Na samym końcu udekoruj talerz z tatarem kapeluszami marynowanych borowików, czerwoną cebulką i świeżym koperkiem. Całość skrop oliwą z oliwek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat