Tatar z łososia na ostro

Tatar z łososia na ostro

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś filet

    100 gram
  • łosoś wędzony

    50 gram
  • czosnek

    2 ząbki
  • imbir starty

    1 łyżka
  • cytryna

    1/4 sztuki
  • ogórek konserwowy

    3 sztuki
  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

    4 sztuki
  • oliwa

    2 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Tatar z łososia na ostro

Łososia wędzonego i surowego siekam drobno i łączę z oliwą. Następnie dodaję starty imbir, przeciśnięty przez praskę czosnek i zmielony pieprz. Całość dokładnie mieszam, po czym wstawiam do lodówki na 15 minut. Następnie dodaję pokrojonego ogórka i sok wyciśnięty z cytryny i dokładnie mieszam wszystkie składniki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat