Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar z łososia

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś filet 50 dag
cebula biała 1 szt
ogórki konserwowe 3 szt
olej z pestek winogron 2-3 łyżki
sok z cytryny do smaku
Pieprz cytrynowy mielony Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar z łososia

Łososia bez skóry, prosto z lodówki, kroimy w drobną kosteczkę. W kostkę o podobnej wielkości kroimy również cebulkę i ogórki konserwowe. Mieszamy razem i polewamy olejem z pestek winogron.

Doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem cytrynowym. Dokładnie mieszamy. Podajemy schłodzony, razem z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 26.11.2016 18:42
Bardzo lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak