Tatar wołowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    200 g
  • żółtko jaja

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • korniszony

    3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Chude mięso wołowe mielimy na drobno. Dodajemy żółtko, pieprz i sól, całość wyrabiamy. Opcjonalnie, zamiast wmieszać żółtko do tatara, można ułożyć je na wierzch. Tatar podajemy z drobno siekaną cebulą i korniszonami. Można użyć innych, ulubionych pikli, np. pieczarek marynowanych.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat