Tatar w trzech odsłonach Marcina Budynka

Tatar w trzech odsłonach Marcina Budynka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wołowa

    150 g
  • żółtko jajek

    2 szt.
  • kapary

    10 g
  • Musztarda francuska Prymat

    10 g
  • anchois

    10 g
  • cebula biała

    30 g
  • ogórek kiszony

    30 g
  • oliwa

    20 g
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Tatar w trzech odsłonach Marcina Budynka

Mięso kroimy wzdłuż włókien na cienkie paseczki o grubości kilku milimetrów, oczyszczając z błon, następnie siekamy w poprzek włókien, w drobną kosteczkę. Opcjonalnie po oczyszczeniu z włókien, można zmielić w maszynce do mięsa. Gotową polędwicę mieszamy z oliwą, żółtkami, pokrojoną w małą kostkę cebulą i ogórkiem. Całość dzielimy na 3 części. Do każdej dodajemy inny dodatek: musztardę francuską, anchois lub kapary, na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

slodkieniebo 21.10.2015 13:47
Zdrowy i rozgrzewający obiad na jesień :)
Megi 20.10.2015 07:40
idealny przepis na dzisiejszy obiad
cukiereczek 14.10.2015 19:25
leczo idealne za każda porę roku
Suonatar 04.10.2015 18:20
Świetny przepis :)
zuzawie 03.10.2015 00:19
mniam, leczo najlepsze o tej porze roku!
eliza135 13.08.2014 17:27
musi być smaczne
krokus 05.02.2014 13:08
uwielbiam leczo :)
olla85 29.11.2013 15:57
Kocham leczo mniam mniam :)
sanielcia 14.11.2013 21:36
przepyszny pomysł na obiad :)
Milka100 08.11.2013 14:55
Apetycznie smakuje.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat