Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Tatar

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe
500 g
żółtko jajek
3 szt
pieprz i sól
do smaku
olej
2 łyżki
sok z cytryny
kilka kropli
cebula
1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar

Mięso przekręcić 2x przez maszynkę. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Do mięsa dodać żółtko, doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Dodać olej. Dobrze wymieszać. Posypać pokrojoną cebulą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena67 19.12.2011 21:47
nie przepadam za surowym mięsem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak