Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
Ciasto:
-
żółtko jajek
1 -
mleko zimne
2 łyżki -
mąka pszenna
1 szkl -
masło zimne
120 g -
cukier
1/4 szkl -
sól
szczypta -
Krem:
-
jajko
2 -
smietana 18%
280 g -
cukier wanilinowy
-
cukier drobny
0,5 szkl -
sól
szczypta -
mąka pszenna
1 czubata łyżka -
DODATKOWO:
-
jagody
-
tłuszcz do formy
Sposób przygotowania
W tym czasie zrobiłam krem śmietanowy - zmiksowałam wszystkie podane składniki na jednolitą masę.
Wylałam krem na ciasto (uprzednio zdjęłam papier i fasolę). Posypałam jagodami.
Piekłam 25 minut w 180 stopniach.
Smacznego :)
Komentarze (11)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (1)