tarta z kremem cytrynowym, bitą śmietaną i galaretką

tarta z kremem cytrynowym, bitą śmietaną i galaretką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto kruche

    1 porcja
  • galaretka

    2 szt
  • śmietana 30%

    1 duża
  • cukier puder

  • Krem:

  • cytryna

    1
  • cukier

    1/2 szkl
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • jajka

    2 szt
  • kefir

    300 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto kruche wyłożyłam na wysmarowaną tłuszczem blaszkę.

Galaretki rozpuściłam w 800 ml wrzątku i odstawiłam do stężenia.

KREM: cytrynę sparzyłam. Skórkę potarkowałam. Wycisnęłam sok. Maślankę zmiksowałam z mąką, cukrem, jajkami, sokiem z cytryny i potarkowaną skórką.

Krem wylałam na ciasto. Piekłam w 180 stopniach do momentu aż krem zgęstniał.

Ubiłam śmietanę 30 % z odrobiną cukru pudru i wstawiłam do lodówki.

Na przestudzone ciasto wyłożyłam śmietanę a na wierzch galaretki.

Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

luki1984

29.08.2012 20:35
pychotka

jola1508

27.08.2012 12:12
napatrzeć się nie można!!!

[email protected]

19.08.2012 20:44
pyszne

Pietruszka

17.08.2012 12:14
super

ewka1978

17.08.2012 10:38
pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat