tarta z dynią, kurczakiem i pieczarkami

tarta z dynią, kurczakiem i pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

ciasto

  • mąka pszenna

    250 g
  • margaryna

    125 g
  • woda

    3 łyżki
  • jajko

    1 sztuka

farsz

  • dynia

    100 g
  • pierś z kurczaka

    1 sztuka
  • pieczarki marynowane

    8 sztuk
  • pieczarki

    100 g
  • ser żółty

    50 g
  • jajko

    1 sztuka
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania tarta z dynią, kurczakiem i pieczarkami

Ciasto: mąkę zagniatamy z jajkiem, margaryną, wodą i szczyptą soli. Wyrabiamy ciasto, rozkładamy jej równomiernie na blaszce do tart, lub innej okrągłej, nakłuwamy widelcem i wkładamy na minimum 30 minut do lodówki.
Farsz: Dynię kroimy w kostkę i gotujemy przez 15 minut we wrzącej wodzie. Kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy. Pieczarki kroimy w kostkę. Wszystkie składniki wkładamy do miski, mieszamy z jajkiem i przyprawiamy solą i pieprzem. Wykładamy składniki na ciasto, na wierzch kładziemy plastry żółtego sera. Pieczemy w piekarniku 30 minut w 180'C.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

romanrafal
romanrafal 06.04.2015 12:40
super,apetyczna tarta
Bernadeta1 20.03.2015 15:47
Jakie tu pyszne jedzonko
misia53 20.03.2015 10:48
świetnie wygląda twoja tarta

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat