Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
ciasto
-
mąka pszenna
250 g -
margaryna
125 g -
woda
3 łyżki -
jajko
1 sztuka
farsz
-
dynia
100 g -
pierś z kurczaka
1 sztuka -
pieczarki marynowane
8 sztuk -
pieczarki
100 g -
ser żółty
50 g -
jajko
1 sztuka -
sól do smaku
-
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku
Przepis i sposób przygotowania tarta z dynią, kurczakiem i pieczarkami
Farsz: Dynię kroimy w kostkę i gotujemy przez 15 minut we wrzącej wodzie. Kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy. Pieczarki kroimy w kostkę. Wszystkie składniki wkładamy do miski, mieszamy z jajkiem i przyprawiamy solą i pieprzem. Wykładamy składniki na ciasto, na wierzch kładziemy plastry żółtego sera. Pieczemy w piekarniku 30 minut w 180'C.
Smacznego!
Komentarze (3)