Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tarta z dynią, kurczakiem i pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto

mąka pszenna 250 g
margaryna 125 g
woda 3 łyżki
jajko 1 sztuka

farsz

dynia 100 g
pierś z kurczaka 1 sztuka
pieczarki marynowane 8 sztuk
pieczarki 100 g
ser żółty 50 g
jajko 1 sztuka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: tarta z dynią, kurczakiem i pieczarkami

Ciasto: mąkę zagniatamy z jajkiem, margaryną, wodą i szczyptą soli. Wyrabiamy ciasto, rozkładamy jej równomiernie na blaszce do tart, lub innej okrągłej, nakłuwamy widelcem i wkładamy na minimum 30 minut do lodówki.
Farsz: Dynię kroimy w kostkę i gotujemy przez 15 minut we wrzącej wodzie. Kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy. Pieczarki kroimy w kostkę. Wszystkie składniki wkładamy do miski, mieszamy z jajkiem i przyprawiamy solą i pieprzem. Wykładamy składniki na ciasto, na wierzch kładziemy plastry żółtego sera. Pieczemy w piekarniku 30 minut w 180'C.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 06.04.2015 12:40
super,apetyczna tarta
Bernadeta1 20.03.2015 15:47
Jakie tu pyszne jedzonko
misia53 20.03.2015 10:48
świetnie wygląda twoja tarta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak