Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z dynią i serem feta

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 500 gram
ciasto francuskie 200 gram
ser feta 200 gram
tymianek
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z dynią i serem feta

Kroki postępowania

1
Dynię obrać, oczyścić z pestek, miąższ pokroić w kostkę. Posypać solą i suszonym tymiankiem. Piec w piekarniku w 180 stopniach Celsjusza przez około 20 minut.
Krok 1 - Tarta z dynią i serem feta foto
2
Ser feta pokroić w kostkę lub pokruszyć.
Krok 2 - Tarta z dynią i serem feta foto
3
Ciasto francuskie lekko rozwałkować, ułożyć w foremce do pieczenia w taki sposób, aby utworzyć wyższe brzegi. Środek ciasta pokłóć widelce. Podpiec ciasto przez około 10 minut w piekarniku w 200 stopniach Celsjusza.
Krok 3 - Tarta z dynią i serem feta foto
4
Ułożyć na ciasto pieczoną dynię, pokruszony ser feta. Dodać suszony tymianek, sól i pieprz. Piec około 20 minut w 200 stopniach Celsjusza.
Krok 4 - Tarta z dynią i serem feta foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak