Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z białą czekoladą i truskawkami
Masło posiekać z mąką, dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Wyrobione ciasto schłodzić przez pół godziny w lodówce.
Rozwałkować i wylepić dno oraz boki formy. Nakłuć widelcem i piec ok. 25 minut w temperaturze 190 stopni. Przed wypełnieniem kremem, schłodzić.
Z czekolady odłożyć trzy kostki, a resztę rozpuścić w kąpieli wodnej.
Śmietanę ubić, pod koniec dodać serek i rozpuszczoną czekoladę (nie może być gorąca, tylko letnia).
Krem wyłożyć na zimne ciasto i lekko wciskając ułożyć truskawki, jedną obok drugiej.
Odłożoną czekoladę połamać, włożyć do worka cukierniczego i całość włożyć do gorącej wody. Gdy czekolada się rozpuści, odciąć róg i udekorować tartę. Wstawić do lodówki do całkowitego schłodzenia, najlepiej na noc.