Tarta gruszkowo-orzechowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    7 dag
  • mąka pszenna

    2 szklanki
  • cukier

    0,5 szklanki
  • śmietana

    1 łyżka
  • jajko

    1 sztuka
  • proszek do pieczenia

    0,5 łyżeczki
  • gruszki

    2 sztuki
  • orzechy włoskie

    10 sztuk
  • miód

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki, cukru, proszku do pieczenia, jajka, margaryny i śmietany zagniatamy kruche ciasto. Schładzamy je w lodówce. Następnie rozwałkowujemy i wykładamy nim foremkę do pieczenia tart( wysmarowaną margaryną). Gruszki obieramy, kroimy w cząstki i układamy je na cieście. Orzechy włoskie kroimy na kawałki wykładamy na gruszki i polewamy miodem. Pieczemy przez około 25- 30 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wafelek2601 11.01.2013 09:38
Poproszę o kawałeczek
IKrakowianka 03.01.2013 21:11
wygląda świetnie
BozenA 08.05.2012 14:58
mmm
BozenA 08.05.2012 14:58
mmm
Ewa104 17.02.2012 19:15
Ale fajny pomysł na tartę.
FAFIK 11.12.2011 17:41
smaczne
Allice 03.12.2011 15:23
pychotka, muszę kiedyś wypróbowac.
Kopiko1983 15.11.2011 06:56
To musi być pyszne! Mniam...
Iwusia 01.11.2011 00:30
wspaniała
jolita 27.10.2011 08:52
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat