tania pyszotka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • budyń waniliowy

    2 opakowanie
  • cukier

    2 łyzki
  • jaja

    2 szt
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • jabłka

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka obrać ze skórki, pokroić w ćwiartki i ułożyć w wysmarowanej masłem tortownicy. Całe jaja i cukier ubić do białości. Do ubitych jaj dodać budynie i proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie wymieszać i wylać na jabłka do tortownicy. Piec około 35 minut. Można podać z bitą śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Joanna108 17.11.2011 09:06
wczoraj wypróbowałam ten przepis - nie miałam budyniu waniliowego, więc zastąpiłam go czekoladowym, a zamiast jabłek dodałam rodzynki namoczone w rumie - i wyszedł mi supersmaczny murzynek - polecam to ciasto... w różnych wariantach
Joanna108 16.11.2011 13:38
praktycznie zawsze można go zrobić, bo składniki są w każdej kuchni :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat