Talarki ziemniaczane sycylijskie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    wg uznania
  • przyprawa Kucharek smak lata z pomidorami i papryką

    WG UZNANIA
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, pokroić w plasterki, włożyć do miski.Obficie posypać przyprawami i smażyć w gorącym oleju. Ważne jest aby ogień pod naczyniem był duży.Smażymy aż będą rumiane, mogą być dodatkiem do dań lub jedzone samodzielnie.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (21)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jodaj 21.10.2012 11:07
uwielbiam z sosem czosnkowym i kurczaczkiem:)
manaika 05.07.2012 23:55
super
Monia87 18.02.2012 22:12
ja robię troszkę inaczej, przy użyciu obieraczki do warzyw wychodzą cieniutkie, z dodatkiem przypraw i papryki wychodzą cudne
kamyk 01.12.2011 08:17
lubię takie przypieczone ziemniaczki
Dorota53 01.09.2011 11:33
uwielbiam takie ziemniaczki :)
jolaxa 03.02.2011 22:08
pycha
jolaxa 03.02.2011 22:07
pycha
Gosia32 02.02.2011 11:43
Szybko i smacznie;]
Magdalena80 26.11.2010 18:12
spróbuję
Jaheira11 26.11.2010 18:07
do obiadu w sam raz

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat