Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagliatelle z warzywami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron 300 g
fasolka szparagowa
masło
papryka czerwona
seler naciowy
żółty ser ostry
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle z warzywami

Fasolkę szparagową umieścić na patelni. Podlać 50 ml wody a następnie dodać 10 g masła i dusić pod przykryciem 15 minut. Dodać pokrojone łodygi selera oraz pokrojoną paprykę. Dusić kolejne 10- 12 minut. Posolić delikatnie i popieprzyć dodać kawałki żółtego sera najlepiej cheddara lub dla tych lubiących słodkawe klimaty ementalera.

Dusić do rozpuszczenia sera a następnie zdjąć pokrywkę i dusić jeszcze minutkę lub dwie aby resztki wody odparowały. Makaron ciemny ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Umieścić warzywa z serem na makronie i wymieszać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 26.01.2016 21:09
zdrowo i kolorowo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak