Tagliatelle z młodą kapustą, boczkiem, papryką i rukolą

Tagliatelle z młodą kapustą, boczkiem, papryką i rukolą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron tagliatelle

    500 g
  • boczek

    200 g
  • serek topiony

    200 g
  • papryka czerwona

    200 g
  • rukola

    3 pęczki
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    1 łyżeczka
  • Liść lubczyku suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • kapusta biała

    400 młoda
  • pomidor

    1 szt. (kawałki)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, osączamy. Boczek kroimy w kostkę, smażymy na suchej patelni. Kapustę szatkujemy dość drobno w robocie kuchennym, dodajemy do usmażonego boczku i razem dusimy na małym ogniu pod przykryciem około 10 minut (od czasu do czasu mieszając). Następnie dodajemy pokrojoną w drobną kostkę paprykę i ponownie dusimy 10 minut (również czasem mieszając). Na końcu dodajemy serek i przyprawy i dokładnie mieszamy. Sos delikatnie a dokładnie mieszamy z ugotowanym gorącym makaronem. Nakładamy porcje na talerz, na każdą dajemy kawałki pomidora oraz rukolę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
halina17 11.08.2013 16:38
Smaczne , szybkie danie.
caralajna 11.08.2013 15:08
smaczna fuzja polsko włoska ;)
votus 11.08.2013 14:02
palce lizać! :)
idealme 11.08.2013 13:48
wygląda pysznie, chętnie zjadłabym na obiad :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat