Tagliatelle (z kurczaka)

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pojedyńcza pierś z kurczaka

    1 szt
  • średni korniszon

    1/2 szt
  • tandoori masala

  • Pieprz biały mielony Prymat

  • Przyprawa curry orientalna Prymat

  • musztarda dijon

  • jogurt naturalny

    1/2 odtłuszczony
  • cebula czerwona

    1/2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś kroimy w cienkie plastry, a następnie w paski (tak, żeby wyglądem przypominały makaron wstążki). Cebulę kroimy w piórka, ogórka w zapałkę. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, odstawiamy na godzinę do lodówki. Następnie przekładamy do płaskiego żaroodpornego naczynia (można użyć silikonowej foremki lub blaszki wyłożonej papierem dopieczenia). Wstawiamy do nagrzanego do 175 stopni piekarnika na 15 - 20 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Sarenka 24.08.2011 15:42
Wyglada pysznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat